TEL: + 86 185-2101-4030

sadaya Kategori
EN

Imah>wartos>Saos Soy

Sejarah Ngembangkeun Kécap

Waktos: 2018-10-23 Hit: 112

Sapertos kadaharan kécap anu sanés, kécap ngagaduhan riwayat anu panjang sareng éndah dina seueur masakan, utamina masakan di Cina, Jepang, Korea, Vietnam, Thailand, Burma, Indonesia, a sareng Pilipina. Karakter Cina "sho" mecenghul dina resep ti mimiti abad ka 1 Masehi di Cina sareng ngarujuk kana kadaharan anu difermentasi boh didamel tina sayuran atanapi anu sanésna tina daging atanapi lauk. Salami sababaraha ratus taun, prosés fermentasi tuang anu dianggo pikeun nyiptakeun "sho" janten langkung populer di jero sareng di luar Cina. Di Jepang, kecap "shoyu" mimiti dianggo pikeun ngarujuk kana pasta anu didamel dumasar kécap anu parantos difermentasi ku cara kieu. "Shoyu" masih kecap anu leres dina basa Jepang pikeun ngarujuk sacara umum kécap (tinimbang kana jinis kecap khusus, contona, tamari, shiro, atanapi koikuchi).

Salila période pangheulana dianggo kécap, sigana pisan yén "saos" ieu henteu dikonsumsi dina bentuk cairan tapi dina bentuk némpelkeun anu henteu dieusian. (Kecap "moromi" sering dianggo dina asakan Jepang pikeun ngarujuk kana kecap sapertos némpelkeun mimiti kecap. Kiwari, bentuk kécap sapertos némpelkeun ieu sering dijelaskeun salaku "miso.") Éta panginten tiasa dicandak salaku sakitar 500-1,000 taun kanggo kécap janten populér dina bentuk cairan sajati.

Ayeuna, sababaraha rébuan perusahaan anu kalibet dina produksi kécap saalam dunya. Nantong Chitsuru Foods Co., Ltd mangrupikeun salah sahiji diantarana.