TEL: + 86 185-2101-4030

sadaya Kategori
EN

Imah>wartos>Saos Soy

Kécap diseduh dina genep bulan

Waktos: 2017-12-13 Hit: 98

Samuel Wells Williams, Sinologist anu hébat, nyerat dina 1848 yén kécap pangsaéna anu diraoskeun anjeunna di Cina "didamel ku kacang pindang anu lemes, nambihan jumlah gandum atanapi gandum anu sami, sareng ngantepkeun jisim na difermentasi; sapérangan uyah sareng tilu kali langkung cai anu teras dilebetkeun, sareng sanyawa sésana tinggal dua atanapi tilu bulan ".

Kacang kedelé direndos sareng digodog, dicampur sareng jamur Aspergillius oryzae, teras ditingal dina cai asin dugi ka aci dina kécap dileupaskeun, ngahasilkeun cairan hideung.

Tahap salajengna nyaéta mencét. Sapertos minyak, pers anu munggaran dianggap masihan rasa anu pangsaéna, sareng paling henteu sombong. Kedele anu dihasilkeun langkung ipis sareng dianggo pikeun nyelup sareng bérés. Éta barang anu anjeun kéngingkeun sushi. Sacara tradisional aya pers kadua anu langkung kentel, anu kadang-kadang masih katingali, sanaos tekanan hidrolik parantos ngaleungitkeun deui dinten-dinten ieu, ngikis sadayana anu ditingali saatos pencét mimiti janten pot umum asin anu langkung peteng.

Janten mangpaat sareng pikaresepeun mangrupikeun kombinasi anu jarang - tapi kécap ngaturna. Mangrupikeun bungbu, pastina, tapi sanés ngan ukur uyah kanggo dikaluarkeun, éta ogé ngagaduhan umami anu euyeub, ciri khas palapis platinum tina kadaharan Asia anu pangsaéna. Sareng ku botol anu diketrokan di tukang kulkas, tuangeun anjeun - sareng pulau gurun anjeun - moal matak pikaboseneun.