TEL: + 86 185-2101-4030

Të gjitha kategoritë
EN

home>Lajme>Salce soje

Historia në zhvillim e salcës së sojës

Koha: 2018-10-23 Goditjet: 29

Ashtu si ushqimet e tjera të sojës, salca e sojës ka një histori të gjatë dhe të mrekullueshme të përdorimit në shumë kuzhina, veçanërisht kuzhinat në Kinë, Japoni, Kore, Vietnam, Tajlandë, Burma, Indonesi, a dhe Filipine. Karakteri kinez "sho" u shfaq në receta që në shekullin e 1 pas Krishtit në Kinë dhe i referohej një ushqimi të fermentuar ose të bërë nga perime ose si alternativë nga mishi ose peshku. Gjatë disa qindra viteve, procesi i fermentimit të ushqimit të përdorur për të krijuar "sho" u bë më i popullarizuar si brenda ashtu edhe jashtë Kinës. Në Japoni, fjala "shoyu" filloi të përdoret në lidhje me pastat me bazë soje që ishin fermentuar në këtë mënyrë. "Shoyu" është akoma fjala e saktë në japonisht për t'iu referuar në përgjithësi salcës së sojës (sesa llojeve të veçanta të salcës së sojës, për shembull, tamari, shiro, apo koikuchi).

Gjatë periudhave më të hershme të përdorimit të salcës së sojës, ka shumë të ngjarë që ky "salcë" të mos konsumohej në formën e një lëngu, por më tepër në formën e një paste të parafinuar. (Fjala "moromi" shpesh përdorej në kuzhinën japoneze për t'iu referuar kësaj forme të hershme të ngjitur me salcë soje. Sot, kjo formë e sojës në formë paste shpesh përshkruhet si "miso.") Mund të ketë marrë si madje 500-1,000 vjet që salca e sojës të bëhet e popullarizuar në formën e një lëngu të vërtetë.

Sot, disa mijëra kompani të ndryshme janë të përfshira në prodhimin e salcës së sojës në të gjithë botën. Nantong Chitsuru Foods Co, Ltd, është një prej tyre.