TEL: + 86 185-2101-4030

Të gjitha kategoritë
EN

home>Lajme>Alga deti

Sushi është një lloj ushqimi

Koha: 2017-12-20 Goditjet: 29

Sushi është një lloj ushqimi. Sushi vjen nga Japonia, dhe ka një histori të gjatë. Shtë një pjatë popullore në Amerikë, Britani të Madhe dhe shumë vende të tjera.

Sushi është bërë me oriz. Të gjitha llojet e Sushive kanë një lloj orizi. Orizi përzihet me uthull. Ka gjëra të tjera në të si perimet dhe peshqit e papërpunuar të quajtur "neta". Disa Sushi janë mbështjellë me alga deti (nganjëherë quhen "nori").

Ka lloje të ndryshme të Sushi. Sushi Nigiri është bërë me peshk ose perime që janë vënë në majë të orizit të Sushi. Sushi Maki është bërë me peshk ose perime të mbështjella brenda orizit.

Sushi mund të hahet me duar ose shporta. Salca e sojës, Wasabi, Gari (xhenxhefil i ëmbël, turshi), dhe topthat e tjerë shpesh vihen në supë.

Në Japoni, Sushi ndonjëherë shitet në "dyqanet me rrip transportieri", ku pjata me Sushi vendosen në një rrip lëvizës i cili kalon nga klientët. Njerëzit lirshëm marrin supat që duan ndërsa kalojnë. Ngjyra e pllakës tregon çmimin e Sushi.